ЧЕСТВАНЕ: Христо Ботев

03 Януари 2018

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ ще отбележи тържествено 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Събитието включва валидиране на пощенска карта, откриване на пощенско-филателна изложба и на мраморен бюст на поета. Това ще се случи на 5 януари 2018 г. в Музея (пл. „Бански“ 1) от 12:00 ч.

Столична община, Регионален исторически музей – София и сдружение „Народно дело“ организират специално събитие, посветено на Христо Ботев, в навечерието на 170-ата годишнина от рождението на поета. Честването ще се състои на 5 януари 2018 г. (петък) от 12:00 ч.

Събитието обединява в себе си няколко компонента. В чест на годишнината Български пощи издават специална пощенска карта. Художник е Стоян Дечев. Картата ще бъде официално валидирана по време на събитието в Музея.

В чест на годишнината от рождението на Христо Ботев в Регионален исторически музей – София ще може да се види и пощенско-филателна изложба. Образците, представени в нея, са от колекцията на инж. Георги Мъндев.

По време на събитието в Регионален исторически музей – София ще бъде официално открит и мраморен бюст на Христо Ботев. Той е поставен в Централното фоайе на Музея и е дело на Йордан Кръчмаров. Скулпторът, след години работа по него, завършва това свое монументално произведение през 1958 г.

Сред официалните лица на събитието ще бъдат доц. д-р Тодор Чобанов, акад. Антон Дончев и проф. Пламен Павлов.

Събитието ще се състои на 5 януари 2018 г. (петък) в Регионален исторически музей – София от 12:00 ч.

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter