ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „МУЗЕЙНИ ЕКСПОЗИЦИИ И СТАНДАРТИ: ПОГЛЕД НАПРЕД“

31 Януари 2018

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ беше домакин на официалното представяне на сборника „Музейни експозиции и стандарти: Поглед напред“. Събитието се проведе в информационния център в музея на пл. „Бански“ 1.

Книгата бе представена от директора на РИМ-София д-р Венета Ханджийска-Янкулова, редакторите Анджела Родел (изпълнителен директор, Комисия "Фулбрайт") и Тодор Петев (изпълнителен директор, Фондация "Моят музей"), представители на Двустранната комисия за опазване на културното наследство на България и на посолството на САЩ в София.

Изданието представя подбор на доклади от международната конференция организирана в София през 2016 г. от Двустранната българо-американска комисия за опазване на културното наследство на България и спонсорирана от Посолството на САЩ в България.

Сред авторите са водещи български, американски и канадски музейни специалисти и изследователи, които споделят опита си в сферата на опазването, документирането и представянето на културното наследство и работа с публики. Докладите представят, също така идеи и насоки за развитието на потенциала на музеите в България.

Благодарение на програма „Култура” на Столична община книгата бе изпратена безвъзмездно до всички български музеи, както и до водещите регионални, градски и академични библиотеки в страната. 

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter