ВАКАНЦИЯ „ЗИМА В МУЗЕЯ“

08 Февруари 2018

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ проведе образователна програма за деца по време на междусрочната ваканция  (3-6 февруари). Десетки ученици посетиха музея и участваха в практичните и теоритични занимания в рамките на събитието.

Подрастващите се запознаха с древногръцката азбука и изработиха хризми от глина, както и антични монети от полимерна глина. Заниманията включваха още изработване на календар с обектите на Сердика, викторина с въпроси, свързани с историята на града, литературно четене, изготвяне на пъзел с изображението на сградата на музея и гледане на презентация за античната крепост.

В рамките на ваканцията децата изработиха още книгоразделител, тетрадки с фолклорен мотив и проектираха своя дом. Те се запознаха с българските държавни символи и посетиха Българската народна банка, където разгледаха монетната сбирка на БНБ.

По време на програмата част от учениците свиреха на цигулка. През четирите дни на ваканцията освен постоянната експозиция в музея, децата разгледаха и временната изложба „Под знака на Меркурий“, посветена на търговията в София от Античността до нашето съвремие. Те посетиха някои от обектите на РИМ-София, сред които „Западната порта“, „Триъгълната кула“, „Източната порта“ и античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“.

 

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter